Friday, June 25, 2010

just finish bfsat outside

this morning we had our favourite bfest at our fav restaurant...its PURI BHANJI and PORATA WITH KEEMA....the kids reall enjoy it..

Thursday, June 24, 2010

I Am Not Crying Because !!!!


A man reached 70 years of age and he faced a disease; he could not urinate. The doctors informed him that he was in need of an operation to cure this disease. He agreed to have the operation done as the problem was giving him much pain for days. When the operation was completed, his doctor gave him the bill which covered all the costs.

The old man looked at the bill and started to cry. Upon seeing this the doctor told him that if the cost was too high then they could make some other arrangements.

The old man said “I am not crying because of the money but I am crying because Allah let me urinate for 70 years and He never sent me a bill.”

…and if you try to count the blessings of Allah, never will you be able to count them… {Surah Ibrahim} "Holy Quran"_,_._,___

Monday, June 21, 2010

pg ni nak kena pi ambik darah n xray

pg ni nak kena pi ambik darah n x ray tuk pre employment medical check up. semalam dah posa at least 10 hours. so this morning will be the morning. harap2 nyer semuanya berjalan lancar dan biasalah nak melayan kerenah minah2 arab di sini, dengan potong memotong que pas tu ngan tak reti bahasanya pun yer...nak wat cam ner sbb kita duk pun di tempat orang. so kita tempuh semua itu dengan hati yg terbuka.

salam bertemu kembali

salam semua

terasa boring ngan fb pulak rasa nak ber blog pulak ..so kita akan jumpa dr semasa ke semsa dengan berbagai topik yang agak menarik nanti . nantikan kemunculannya.

so now on i will be active this luvly blog...blogging time

Wednesday, November 19, 2008

Corniche @ Doha






Meh kita tengok gambar2 yang ditangkap di Cornich di doha..menggunakan gadget baru..kekekekeke

Tuesday, November 11, 2008

tangkap ketam ....kekekekeke...ketam sorok






salah satu aktiviti disini adalah menangkap ketam...aktiviti menangkap di sini dijalankan pada cuaca yang agak bgs...ala2 cuaca di msia gitu...tp thn ni apa dah jadi..rezeki tak bnyk pulak dpt ketam2 ni..kalu nak bandingkan dengan thn lepas memang jauh beza betul...geram betul dan brp kali pi pun duk sama je..agaknyer ketam2 ni nyorok ler ...

mkn lg ...tp ni steamboat ms posa kat msia ari tu






ms posa ari tu masa tu kat msia ler...kami pi mkn steamboat kat johnny steamboat..memang kow n berpatutan...pi dua family ngan kawan....just layan je lah gambar ni